De tuin is steeds meer een verlengstuk van de woonkamer en wordt tegenwoordig als extra leefruimte gezien. Bij het inrichten van de tuin is het dan ook belangrijk om net als bij de inrichting van een woonkamer rekening te houden met design, kleur en comfort. Bekijk daarom hier de tips om uw tuin optimaal in te richten.

1. Creëer een tuinkamer

Om extra leefruimte te creëren in uw tuin is het ideaal om een tuinkamer te creëren. Een tuinkamer kan op allerlei manieren vorm krijgen. Bijvoorbeeld als serre met een comfortabele PU gietvloer of overdekte veranda met zijkanten die gesloten zijn. U haalt daarmee als het ware de tuin naar binnen en hebt het hele jaar door de mogelijkheid om optimaal van uw tuin te genieten.

2. Plaats een schutting

Het is fijn om in uw eigen tuin de nodige privacy te hebben. Daarom is het ook aan te raden om uw tuin in te richten met een schutting als afscheiding. Er zijn op het gebied van schuttingen allerlei mogelijkheden te onderscheiden. Zo kan u rekening houden met de voorkeur voor een bepaalde stijl. Een houten schutting past bij een natuurlijk en landelijk ingerichte tuin en een betonschutting past perfect in een moderne en strakke tuin. Zo zijn er ook schuttingen van wilgentenen en is het mogelijk om in plaats van een schutting voor een afscheiding met hagen of heggen te kiezen.

3. Varieer met beplanting

Een van de andere belangrijke tips om uw tuin in te richten, is te variëren met beplanting. Het staat bijvoorbeeld mooi om voor beplanting in verschillende hoogtes te kiezen. In grote tuinen is het eveneens mogelijk om bomen te planten. Denk bij de keuze voor beplanting eveneens aan de kleuren en aan planten die in de winter het blad behouden.

Pin It on Pinterest